Mijn naam is Ilja Overman. Van jongs af aan ben ik geboeid door het menselijk lichaam en hoe het functioneert.  Ik vond mijn uitdaging eerst in  Fysiotherapie en in Orthopedische Manuele Therapie en heb dan ook bijna 20 jaar met plezier gewerkt als fysio- en manueeltherapeute. Maar ik merkte gaandeweg dat ik mij meer wilde verdiepen in het functioneren van de mens als geheel. Deze uitdaging heb ik gevonden in Mesologie.

Door de studie mesologie heb ik steeds meer bewondering  gekregen voor het functioneren van het menselijk lichaam. Hoe het altijd in balans probeert te blijven op een ingenieuze manier. Ook als het voor ons vervelende klachten begint te vertonen doet het er alles aan zo goed mogelijk te blijven functioneren.

Mijn ervaring vanuit de fysio-/manuele therapie is dat er geen vast recept is voor wat werkt bij een bepaalde klacht. Omdat iedereen anders is en een klacht door een unieke combinatie van factoren is ontstaan.  Het bijzondere aan de mesologie is dat het verschillende geneeswijzen integreert. Dit maakt het mogelijk een  klacht vanuit verschillende invalshoeken te bekijken en creëert zo verschillende mogelijkheden om het zelfgenezend vermogen van het lichaam te activeren.

Als mesoloog ga ik graag op zoek naar de oorzaak van een klacht bij u en geef inzicht en advies in hoe u zelf uw gezondheid zo goed mogelijk kunt ondersteunen.